Mijn naam is Janneke van Rijn Molenkamp. Wij wonen in Emmer-Compascuum een klein dorp in de gemeente Emmen, in Drenthe. We kunnen hier prachtig wandelen in de diverse bossen, wat we dan ook dagelijks doen.
 
In 1990 kreeg ik mijn eerste Sheltie "Desirable Candy from The Carpenter "en in 1992 heb ik daar mijn eerste nestje mee gefokt.
In 1994 kwam Joia ( Canta Melodia Joia de Caumerhof ) erbij, en later dochter Dazzle , in 1998 gevolgd door Ruschka ( Veruschka von den Garnicher Eichen )
en deze laatste is mijn stammoeder geworden.
Van haar heb ik 2 dochters Kiara ( is helaas overleden ) en Roxanne , 2 kleindochters Tiffany en Maartje , achterkleindochters Rose , Kaitlyn en Bente, en achter-achterkleindochter Dushi
 
In 2000 zijn we verhuisd naar het platteland .We wonen in een mooi vrijstaand huis met een flink stuk grond, sinds die tijd kan ik wat meer honden houden en fok ik regelmatig een nestje.
We hebben geen kennels de honden wonen gewoon bij ons in huis , ze hebben wel hun eigen kamer waar ze s'nachts slapen.
Als er een pup hier blijft met 8 weken dan blijft ze haar hele leven ook als er niet meer mee wordt gefokt.
Ik ga met de honden naar puppiecursus, gehoorzaamheidscursus, ringtraining en behendigheid, af en toe doe ik een workshop doggydance.
Ook ga ik regelmatig naar hondenshows, zowel om te kijken als zelf te showen.
 
Ik wil niet al teveel honden hebben want ik wandel er ook graag mee en dan moet de groep wel overzichtelijk blijven.
In 1993 heb ik een A(algemene) K(kynologische)K(kennis) cusrsus gedaan maar geen examen , daar was ik toen nog niet aan toe,
in 2001 heb ik de cursus K(kynologische)K(kennis) deel 1 gedaan en daar ben ik gelijk voor geslaagd.
Mijn Shelties zijn uit zuivere Engelse bloedlijnen en daar fok ik ook alleen mee .Het Engelse type vind ik persoonlijk het mooiste.
Het belangrijkste met fokken is uiteraard gezondheid en karakter , daarna komt ook het uiterlijk want ze moeten toch wel op Shelties lijken.
Ik doe mijn best de pups zo goed mogelijk te socialiseren door ze zo veel mogelijk te laten kennismaken met alles waar ze in hun latere leven mee te maken kunnen krijgen.